Kamu

2021 yılında aylık 1037 TL yardım almak isteyenler dikkat: VGM duyurdu!

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2021 yılında yardım aylığı almak isteyen vatandaşlar için yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olanlara aylık 1037,96 TL ödeme yapıldığı belirtildi. Peki, yardım için başvuru şartları nedir? Yardıma başvurular nereye ve nasıl yapılır?

VGM vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlandığını açıkladı. Ancak söz konusu aylıktan faydalanmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor. Sartları sağlayan vatandaşlar, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunabilirler.

Muhtaç Aylığından Yararlanma Şartları

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanır.
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

Başvuru Yeri ve Şekli

Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilirler. 2021 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1037,96 TL ödenmektedir.

Aylık alanların; vefatı, muhtaçlığın ortadan kalkması ya da bakım altına alınması, yetim erkek çocuğun 18, yükseköğrenimde ise 25 yaşını tamamlaması, aylığın aralıksız 3 ay alınmaması halinin tespitini takip eden ay başından itibaren alıkları kesilir.

– Muhtaç Aylığı (ENGELLİ) Başvuru Formları için tıklayınız…

 – Muhtaç Aylığı (YETİM) Başvuru Formları için tıklayınız…