Genel

2021 Ramazan Bayramı’nda şehirler arası seyahat yasağı olacak mı?

Artan corona virüsü vakaları nedeniyle ülkemizde Ramazan ayında yeni tedbir kararları alındı. Seyahat planı yapan vatandaşlar ise Ramazan Bayramı’nda kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Peki, 2021 Ramazan Bayramı’nda şehirler arası seyahat yasağı olacak mı?

Corona virüsü salgını nedeniyle hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması saat 19:00’da başlıyor. Kısıtlama saatlerinde ise özel araçlar ile şehirler arası seyahat yapılamıyor. Bu nedenle seyahat planı yapan vatandaşlar bayramda kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

Ramazan Bayramı’nda seyahat kısıtlaması uygulanacak mı?

Ramazan Bayramı’nda seyahat kısıtlaması olacağına ilişkin olarak yetkililer henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak iki haftalık kısıtlama süreci ardından tedbirlerin yetersiz kaldığı değerlendirilirse Ramazan Bayramı’nda çeşitli kısıtlamaların uygulanması bekleniyor. Kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir.” İfadelerini kullanmıştı.