Ekonomi

2021 asgari ücret merakla beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ardından gazetecilere de çeşitli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret hakkındaki soruya da yanıt verdi

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ilişkin ‘Gönlünüzden geçen rakam nedir?’ sorusuna yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya belli bir yere geldikten sonra cevap verileceğini ifade etti.

SON GÖRÜŞME ÇEVRİMİÇİ YAPILDI

Peki asgari ücret görüşmelerindeki son durum nedir?

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona yaklaşılıyor. İlk toplantısını 4 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında yapan Komisyon, ikinci toplantısını 15 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Komisyon, işçi kesimini temsil eden Türk-İş’in ev sahipliğinde üçüncü toplantısını yine çevrim içi yöntemle yaptı.

TÜİK’İN ÖNERİSİ

TÜİK tarafından asgari ücret önerisi kamuoyu ile paylaşıldı. Bu doğrultuda bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı. Bununla birlikte ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 olarak ifade edildi.