Eğitim

2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

Bugün iki milyonu aşkın öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumuna girdi. 28 Haziran’da ise ikinci oturum yapılacak. Bugün sınava giren öğrenciler şimdiden sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyorlar. Peki, 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

Corona virüsü salgını sonrası normalleşme döneminde sınavlar uygulanmaya başlandı. Geçen hafta LGS öğrencileri sınavda ter dökerken, bu hafta ise YKS öğrencileri okul binalarını doldurdu. Bugün gerçekleştirilen 2020 YKS sınavının birinci oturumundan sonra internette sınava ilişkin araştırmalar yapılmaya başlandı. Sınavda kaç doğru ve yanlış yaptıklarını merak eden üniversite adayları, “Sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?” sorusunun cevabını araştırıyorlar.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından sınav sorularına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yarın da sınava girilecek olması nedeniyle üç oturumun ardından sınav sorularının yayınlanması bekleniyor. Öte yandan YKS sonuçları ise 28 temmuz 2020’de açıklanacak. 2020’de YKS puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak değiştirildi.