Kamu

2019 Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımı yapacak! Kadro dağılımı nasıl? Başvuru şartları neler?

2019 yılı Sağlık Bakanlığı tam 29 bin personel alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev alabilmek için ne yapmak gerekir? Hangi kadrolarda alım yapılacak? Mülakat ya da KPSS şartı gerekiyor mu? İşte tüm detaylar…

İLK ALIMLAR BU YIL İÇİNDE YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı hakkında son günlerde ardı ardına birçok gelişme yaşandı. Uzun zamandır gündemde yer tutan konu hakkında ilk açıklama kamuda çalışmak isteyenlere müjde niteliğinde oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımının 2019 yılında 12 binlik kısmının alınacağını duyurdu. Ardından Sağlık Bakanı Koca kadro dağılımı hakkında konuştu. Son olarak da bakanlıkta istihdam edilecek çalışanların mülaakatla mı yoksa KPSS ile mi alınacağı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof.Dr. Sefer Aycan son bilgiyi verdi.

ERDOĞAN AÇIKLADI: İLK ETAPTA 12 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde 2019 yılı içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanının istihdam edileceğini açıkladı. Erdoğan sözlerini “İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz” diyerek sürdürdü. Ancak personel alımlarının ne zaman yapılacağına dair takvim henüz netleşmedi.

SÜREÇ BAŞLADI

Bakan Koca, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık” diyerek atama bekleyen sağlık personeline müjde verdiğini hatırlatarak, “Tüm sağlık çalışanlarımız adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“İlk etapta 6 bin 835’i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek.”Hizmete yeni açılan ve açılacak olan sağlık birimlerinin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması izninin uygun görüldüğünü belirten Koca, şunları kaydetti:

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) takip edilebileceğini ifade ederek, sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.

HANGİ KADROLARA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Biyolog: 30

Ebe: 1.000

Çocuk Gelişimcisi: 32

Dil ve Konuşma Terapisti: 18

Diyetisyen: 160

Fizyoterapist: 400

Hemşire: 6.835

ATAMALAR KPSS İLE YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından süreç ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel alımlarının nasıl yapılacağı ile ilgili soruya, “Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili TÜSAV Eski Başkanı Prof.Dr. Sefer Aycan resmi Twitter hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı haberini verdi. Aycan açıklamasında “Girişimlerimiz sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı personel atamalarında Mülakat sınavı uygulamayacağı belirtilmektedir” ifadelerini kullandı.

Ünlü sanatçı Haluk Levent’te Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca ile görüştüğünü belirterek, “Sayın Bakan KPSS nin geçerli olduğunu ‘mülakat olmayacağını’ bizzat söyledi” dedi.

Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş, 30 bini aşkın atama için ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını işaret etti. Bakan Yardımcısı ise ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını ifade ederek, 30 bini aşkın alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağını aktardı. Yapılacak alımlarda ise KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak ve adaylar mülakata alınmayacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde veya daha ileri düzeyde eğitim almış olmak,

2. İyi düzeyde İngilizce konuşma, okuma ve yazma becerisine sahip olmak,

3. Cepten yapılan sağlık harcamaları konusunda iş deneyimine sahip olmak,

4. Üniversitelerin sağlık kurumları işletmeciliği bölümünde akademik personel olarak görev yapmak,

5. Sağlık ekonomisi alanında akademik düzeyde çalışmış olmak tercih sebebidir,

6. Sağlık kurumları yönetimi alanında doktora düzeyinde eğitim almış olmak tercih sebebidir.

7. Ulusal sağlık hesapları konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

8. Hastane yöneticilerinin liderlik özelliklerinin değerlendirilmesi konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

9. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Dünya Bankası projesinde araştırmacı olarak görev almış olmak tercih sebebidir,

10. Sağlık ekonomisi ve dünyada sağlık sistemlerinin karşılaştırılması konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir,

11. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi ve sağlık yönetimi uygulamaları konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak tercih sebebidir.

Bir yanıt yazın