Ekonomi

2019 KOBİ'lere yeni destek paketi! KOBİ'lere ne kadar destek yapılacak? KOBİ nedir?

KOBİ’lere dev destek! KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere büyük destek verilecek. Rakamlar açıklandı.

DESTEK 25 MİLYAR TL !

12 bankanın katılımı ile KOBİ’ler ve KOBİ dışı tüm işletmeler için 25 milyar TL’lik dev destek devreye alınıyor.

6 AY GERİ ÖDEMESİZ DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi ve 12 bankanın katılımı ile 25 milyar liralık destek devreye alınıyor. Firmalara 5-50 milyon lira arasında kredi kullandırılacak. 6 ay geri ödemesiz TÜFE endeksli olacak.

BAKAN ALBAYRAK’TAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak “KOBİ’lerimizi her durumda desteklemeye devam edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi ve 12 bankanın katılımı ile 25 milyar TL’lik destek devreye alınıyor. Yeni paket tıpkı ivme paketinde olduğu gibi enflasyon endeksli olacak ve TÜFE’deki düşüş kredi maliyetini de düşürecek. “Ekonomi değer” kredisi ismi ile devreye alınacak yeni paketin piyasalardaki rahatlamaya büyük katkı vereceği öngörülüyor.” dedi.

PEKİ KOBİ NEDİR?

Yeni yönetmelikle KOBİ, “250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 125 milyon lirayı aşmayan ve yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimler.” olarak tanımlandı. 
Yönetmelikteki değişiklikle KOBİ’ler şu şekilde sınıflandırıldı: 

“- Mikro işletme: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 3 milyon lirayı aşmayan işletmeler. 
– Küçük işletme: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon lirayı aşmayan işletmeler. 
– Orta büyüklükteki işletme: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon lirayı aşmayan işletmeler.” 

Bir yanıt yazın