Ekonomi

20 bin TL’ye kadar kredi borcu olanlar dikkat: Akbank duyurdu!

Akbank kredi borcu olan müşterileri için açıklamada bulundu. Banka resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada, diğer bankalarda bulunan kredi kartı borçlarını Axess’e aktaranlara ücretsiz 12 aya varan taksit avantajı sağlanacak. Taksitli borç transferi tutarı 200 TL ile 20 bin TL arasında olabilecek.

Akbank en az 200 TL, en fazla 20.000 TL borç tutarı transferi yapılabileceğini duyurdu. Banka konu hakkındaki açıklamasında, “Uygun faiz oranlarıyla ve masrafsız bir şekilde kullanabileceğiniz Taksitli Borç Transferi’ni, ÜCRETSİZ 12 aya varan taksitlerle rahatça geri ödeyebilirsiniz.” İfadelerini kullandı. Söz konusu kampanyadan gecikme veya blokede olmayan, kartı açık ve kullanılabilir limiti uygun kart sahipleri faydalanabilecek.

Kampanya detayları

Kampanya kapsamında 9-12 ay arası taksit seçenekleriyle ile yapacağınız 20.000 TL’ye kadar Borç Transferleri için %1,98 faiz uygulanır.

Taksitli Borç Transferi işlemlerinde ücret alınmamaktadır.

Kullanılabilir limitiniz dahilinde en az 200 TL, en fazla 20.000 TL borç tutarı transfer edilebilir.

Aylık taksit tutarı kredi kartı ile yapılan diğer harcamalar gibi, her ay hesap kesim tarihinizde ekstrenize yansıtılır. Taksitlerinizi her ay ekstrede belirtilen son ödeme tarihine kadar ödeyebilirsiniz.

Aylık taksit tutarlarına faiz, vergi ve fonlar dahildir.

Taksitli Borç Transferi işlemleri haftaiçi 09:00-15:00 saatleri içerisinde gerçekleştirilmekte olup, bu saatler dışında ve resmi tatil günlerinde yapılan başvurular bir sonraki iş günü işleme alınmaktadır.

Ekstre asgari borcunun son ödeme tarihine kadar hiç ödenmemesi veya kısmi ödenmesi durumunda, son ödeme tarihinden borç kapanana kadar ödenmemiş asgari tutar üzerinden gecikme faiz oranı ve asgari tutarı aşan anapara tutarı üzerinden akdi faiz oranı işletilecektir.

Taksitli Borç Transferi işlemlerinde işlemlerinde vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunulabilir veya borçların tamamı erken ödenebilir. Bu durumda erken ödenen miktara ve gün sayısına göre faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapılır. Erken ödeme için Akbank Şubeleri veya Akbank Telefon Şubesi kanallarından erken/kısmi ödeme işlemine ilişkin ayrıca talimat verilmesi gerekir.

Taksitli Borç Transferi işleminin yapıldığı gün ilgili işleme istinaden Erken Kapama yapılamaz.

Axess Üniversiteli, Ek Kart, Biz.card, Business kart, kefilli kart sahipleri Taksitli Borç Transferi hizmetinden faydalanamaz.

Taksitli Borç Transferi yapılan tutarın faiz dahil toplamı kullanılabilir kart limitini aşmamalıdır.