GündemManşet

2 Mayıs Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu Açıklandı!

Sokağa çıkma kısıtlaması tüm yurtta devam ederken vaka sayılarındaki son durum ise sık sık araştırılıyor. Sağlık Bakanlığı 2 Mayıs Türkiye Covid-19 Hasta Tablosunu yayınladı. Yayınlanan tabloya göre vaka sayısı düşmeye devam ediyor. İşte 2 Mayıs test, vaka, hasta ve iyileşen sayısı

Pandemiye karşı aşılama çalışmaları devam ederken bir yandan da tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Tüm bu önlem çalışmalarının ise vaka sayılarına nasıl yansıdığı merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı 2 Mayıs tablosuna göre ise alınan tedbirlerin vaka sayısında düşeşe etkisi olduğunu gösteriyor. Bakanlık son tablosuna göre günlük vaka sayısı 25 bin 980’e kadar geriledi.

2 Mayıs corona virüsü tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 2 Mayıs tablosuna göre bugün 240 bin 145 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 25 bin 980 vaka tespit edildi. Yeni tabloda 2 bin 587 hasta kaydedilirken, son 24 saat içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 340 olarak bildirildi. Corona virüsünden kurtularak iyileşenlerin sayısı ise 75 bin 182 olarak açıklandı.