Gündem

2 Gün sonra tüm gün ücretsiz olacak: Bu meslekte olan ve toplu taşıma kullananlara duyuruldu!

Toplu taşıma araçlarını kullananlara duyuru yapıldı. 2 Gün sonra Marmaray, metro, metrobüs, otobüs ve şehir hatlarında yapılacak ödemelerde kartlara iade sağlanacak. Ücretsiz seyahat hakkı İstanbulkart Mobil’de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler için QR kodla ödeme yaptıkları takdirde geçerli olacak.

İstanbul’da Öğretmenler Günü için, öğretmenler ve birinci derecede yakınları için belediye duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki müzelerde indirimli gezme hakkı tanındığı bildirildi. Ayrıca, 24 Kasım’da öğretmenler ücretsiz toplu taşıma kullanabilecekler.

Belediye tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili olarak şöyle denildi:


24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştirakleri bu günü, bir dizi hediyeler ile karşılıyor. BELBİM A.Ş.’nin kampanyası ile öğretmenler 24 Kasım’da tüm gün ücretsiz seyahat edebilecek. İstanbulkart Mobil’de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler, 24 Kasım tarihinde Marmaray, metro, metrobüs, otobüs ve şehir hatlarında QR kodla ödeme yaptıkları takdirde, geçiş ücretleri Dijital Öğretmen Kartlarına iade olacak. Öğretmenler gün içinde ne kadar geçiş yaparsa yapsın, ücretsiz geçişte herhangi bir limit söz konusu olmayacak. 24 Kasım’da Şehir Hatları’na bağlı vapur kafelerde öğretmenlere yüzde 15 indirim uygulanacak.

İSTANBUL KİTAPÇISI’NDAN YÜZDE 25 İNDİRİM

İstanbul Kitapçısı şubelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel 21-27 Kasım tarihleri arasında seçili kitaplarda yüzde 25 indirim uygulanacak. Bir diğer kampanya ise İBB iştiraki Kültür A.Ş. bünyesindeki müzelerde geçerli olacak. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi gibi müzelerde Öğretmenler Gününe özel 21-27 Kasım arasında öğretmen ve 1.derece yakınları için geçerli indirim uygulanacak. Ayrıca Şehir Hatları bünyesinde olan Vapur Kafelerde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm ürünlerde, öğretmenlere yüzde 15 indirim uygulanacak. Öğretmenlerin indirimden faydalanması için öğretmen kartını göstermesi yeterli olacak.

İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı ise, önceden öğretmenlik yapmış Darülaceze sakinlerine ve Darülaceze’de öğretmenlik yapan çalışanlarına özel bir kutlama yapacak. Öğretmenlere pasta kesilip, canlı müzik eşliğinde Öğretmenler Günü kutlanacak