Gündem

2 Gün kaldı: Kurban Bayramı’nda gidişler yasaklandı!

Kurban Bayramı’na 2 gün kaldı. Vatandaşlar Kurban Bayramı’nı 9 Temmuz tarihinde kutlayacak. Bayram 9,10,11 ve 12 Temmuz tarihlerinde kutlanacak. Bu bayram için Suriyeliler hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Suriyelilerin ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşünün yasaklandığı bildirildi.

Suriyelilerin bayramda memleketlerine gidip gitmeyeceği merak ediliyordu. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı açıklamada bulundu. Çataklı tarafından yapılan açıklamalarda, “Suriyelilerin ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşü söz konusu değil” ifadeleri kullanıldı.

1 Temmuz’da bazı mahalleler yabancılara kapatıldı

Öte yandan Türkiye’de bazı mahalleler yabancılara kapatıldı. Temmuz ayında 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatıldı. Kapatılan mahalleler İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı internet sitesinde duyuruldu.

Ege Bölgesi’nde yer alan Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, İzmir, Muğla illerinde bazı mahallelerin de yabancılara kapatıldığı öğrenildi.