Gündem

2. doz aşı randevusu alanlar dikkat: Tarihler değişti!

Pandemi nedeniyle Türkiye’de milyonlarca vatandaş birinci doz aşılarını oldular. İkinci doz aşılar için ise flaş bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2. Doz aşının 4 hafta sonra olunabileceğini söyledi. Bu nedenle vatandaşlar aşı randevu tarihlerini değiştirip değiştiremeyeceklerini araştırıyorlar.

Salgın sürecinde Türkiye’de yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahretin Koca yeni açıklamada bulundu.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“50 yaşından büyük vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 3. doz aşı olmalarının faydalı olacağını kararlaştırdık. 2 doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımız istedikleri aşı ile 3. doz aşı olmak üzere randevularını alabilecekler” ifadelerini kullanırken, “Biontech aşısının ilk dozunu olan vatandaşlarımızın 2. dozunu 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun bulunmuştur.”

Peki, vatandaşlar aşı randevu tarihlerini nasıl değiştirebilirler?

Tarih nasıl değiştirilir?

İkinci doz aşı randevusu olan vatandaşlar, e-Devlet, MHRS ekranlarından seçili randevularını iptal edebilirler. Yeni randevu almak isteyenler ise https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümünden aşı randevusu talebinde bulunabilirler.