Gündem

19 Kasım tarihine dikkat! Hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 – 24 Kasım 2020 hava durumu ile ilgili tahminleri paylaştı. Kurum tarafından yapılan değerlendirmelere göre, 19 Kasım tarihinde hava sıcaklıkları düşecek. İşte Meteoroloji tarafından yapılan son uyarılar.

Kasım ayı ile beraber Meteorolojin de vatandaşlara uyarıları arttı. Kurum resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe ve Cuma günleri yağışla birlikte güney ve iç kesimlerde azalarak yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor. “ ifadeleri kullanıldı.

Sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek

Öte yandan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan tarafından yapılan açıklamalarda hava durumuna ilişkin olarak, ”Sıcaklıkların yaklaşık 15 derece olduğu bölgede kış soğukları etkili olacak. Artan poyraz ve yağışların etkisiyle hissedilen sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek” ifadeleri kullanıldı.
Çalışkan, ”Akdeniz’de; Fethiye, Muğla, Antalya, İç Anadolu Bölgesi’nde; Konya, Kayseri, Aksaray ve bazı yerlerde oldukça güçlü yağışlar bekliyoruz’ açıklamasını yaptı. Yağışların Akdeniz’de hortum oluşturma ihtimaline karşı uyaran çalışkan olumsuz koşullara karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi.