Gündem

18 yaş üstü kişiler dikkat: Yarın başlıyor! MHRS ve e-Nabız’dan alabilirsiniz

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, peşe peşe aşı sırası gelen grubu duyuruyor. Birçok meslek ve yaş grubunun aşılanmasının ardından sıra 18 yaş üstü kişilere geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada aşı yaşının 18’e indiğini duyurdu. Buna göre, yarından itibaren 18 yaş üstü kişiler aşı randevularını alacak.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Gençler, aşılanıp hayata karışalım. Randevularda yaş sınırı 18’e indi. İlk gün yarın!” ifadelerini kullandı.

MHRS, e-NABIZ VE TELEFONLA AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alabilmek için öncelikle kişinin Covid-19 aşısı için aşı grubunda olup olmadığını sorgulaması gerekiyor. Aşı sorgulamasını e-Nabız hesaplarına girerek “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından kolaylıkla yapabilirken, aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak da aşı sırasının size gelip gelmediğini sorgulayabilirsiniz. Bu basamağın tamamlanmasının ardından aşı randevusunu e-Nabız üzerinden MHRS’ye bağlanarak ya da MHRS web, mobil uygulamalarını kullanarak ya da ALO182 hattını arayarak alabilirsiniz.

Randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

E-Nabız aşı randevusu almak için tıklayınız…

MHRS giriş için tıklayınız…