Ege HaberleriEğitimGündemİzmir Haberleri

18-25 Yaş grubu İzmir’de yaşayanlar dikkat: Duyuru yapıldı, son tarih 23 Aralık!

İzmir’de yaşayan 18-25 yaş arası gençleri ilgilendiriyor. Konak Belediyesi duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, belirtilen yaş grubundaki gençler için son kayıt tarihi 23 Aralık olacak.

İzmir’de gençlere Güzel Sanatlar ve Konservatuvar Hazırlık Kursları veriliyor. Bu kapsamda belediye duyuruda bulundu yapılan duyuruda, adayların 23 Aralık 2022 tarihine kadar kayıtlarını yaptırabileceği bildirildi.

Belediye konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Konak Belediyesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde tiyatronun temel alanlarında sanat eğitimlerine başlıyor.

Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarların Tiyatro bölümlerindeki eğitimi esas alan ve indirgenmiş bir konservatuar modeli sunan bu çalışmada yetenekli gençlerin, bu alanlarda yetenek sahibi olduğu halde çeşitli sebeplerle eğitim alamamış kişilerin sanatsal bir eğitimden yararlanması amaçlanmıştır.
Alanlarında uzman ve liyakat sahibi sanatçılardan oluşan bir kadro ile 8 aylık süreçte aşağıdaki başlıklarda dersler yürütülecektir.

Program 1: Oyunculuk
Temel Oyunculuk
Ses-Nefes ve Diksiyon
Şan ve Dans
Hareket ve Doğaçlama

Program 2: Yazarlık

Yaratıcı ve Dramatik Yazarlık

Katılımcılar, Oyunculuk ve Yazarlık alanlarındaki yeteneklerini ve birikimlerini özel bir değerlendirme ekibiyle paylaşacakları bir ön eleme ile seçilecektir.
Bu amaçla niyet mektubu ve özgeçmişleri ekledikleri fotoğraflarının yer aldığı başvuru formlarını dolduracaklardır. Eleme için Oyuncu adaylarından kısa bir oyunculuk parçasını (komedya, tragedya ya da gerçekçi ve çağdaş dramlardan seçilmiş bir tirad) ezberleyip oynamaları istenecektir. Ayrıca kendi seçecekleri bir şiir, şarkı ya da dansla yeteneklerini göstermeleri beklenir. Adaylar 6 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00 itibariyle seçmelerin yapılacağı Türkan Saylan Kültür Merkezinde hazır bulunmalıdırlar. Bu tarihten önce başvuru formlarını doldurup aşağıdaki adrese göndermiş olmaları gereklidir.
Yazar adaylarından betimleme ve kurgu becerileri ile genel kültürlerini gösterebilecekleri bir değerlendirmeye katılmaları beklenir. 4 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00 itibariyle seçme yapılacak Türkan Saylan Kültür Merkezinde hazır bulunmalıdırlar. Butarihten önce başvuru formlarını doldurup aşağıdaki adrese göndermiş olmaları gereklidir. Başvuru formuyla birlikte kendi yazdıkları bir deneme, makale, şiir ya da kısa öyküyü da e-postaya ekleyebilirler. Değerlendirme esnasında kendilerinden bir kısa öykü ya da deneme yazmaları bekleneceğinden kağıt kalem bulundurmalarında yarar vardır.
Seçmeler sonunda sınırlı bir sayıda katılımcı kontenjana alınacak ve 8 aylık eğitime devam edecektir. Kontenjan içinde yer alamayan adaylar ayda bir yapılacak seminer ve atölyelere katılım sağlayabilecektir.