Kamu

17 Yaş üzeri Ankara’da yaşayan vatandaşlara duyuruldu: 19 Eylül’de başlıyor!

17 Yaş üzeri Ankara’da yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Yazılı açıklama ile duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, 19 Eylül 2022 tarihinde BELTEK ön kayıtları başlıyor.

Ankara’da vatandaşlara ücretsiz mesleki eğitim kursları veriliyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulundu. Yapılan bilgilendirmede, eğitimlere katılmak isteyenler 19-27 Eylül tarihleri arasında https://beltek.gazi.edu.tr/ adresi üzerinden ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceği bildirildi. Birçok kursun başvurusunda adayların 17 yaş üzerinde olması gerektiği ifade edildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:


8 ana başlıkta, 65 kursun düzenleneceği eğitimlere katılmak isteyenler 19-27 Eylül tarihleri arasında https://beltek.gazi.edu.tr/ adresi üzerinden ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Online olarak ön kayıt işlemi gerçekleştiren Ankaralıların, kesin kayıt için Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi B Blok’ta bulunan BELTEK Kayıt Bürosu’na şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

65 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK

Gazi Üniversitesi yerleşkesinde bulunan BELTEK’lerde, 8 ana başlıkta 65 farklı branşta her yaş ve meslek grubundan vatandaşlara mesleki ve teknik eğitim verilecek.
Başkentlilerin meslek sahibi olmak için yoğun ilgi gösterdiği kurslar; 2 aylık 72 saat ya da 3 aylık 108 saat olmak üzere iki farklı zaman diliminde hafta içi her gün 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. 1 yıl boyunca devam eden kurslarda kursiyerlere 5 farklı kursa katılma imkânı da sağlanıyor.

BİLİŞİMDEN TEKNOLOJİYE, KİŞİSEL GELİŞİMDEN SAĞLIĞA

BELTEK’lerde dersler akademisyenler tarafından üniversite yerleşkesinde hem teorik hem de pratik olarak veriliyor. Kurslarda; bilişim, elektrik-elektronik, inşaat, metal ve makine teknolojileri başta olmak üzere kişisel gelişim kursları, sağlık kursları, ağaç işleri mobilya ana başlığıyla toplam 65 farklı branşta eğitimler düzenlenecek.