Gündem

16 Aralık koronavirüs tablosu açıklandı! Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç?

Türkiye’nin koronavirüs vaka tablosu her gün vatandaşlar tarafından merakla yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı COVİD-19 (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu’nu açıkladı. Peki, 16 Aralık bugün kaç kişi hayatını kaybetti ve vaka sayısındaki son durum nedir?

Son dakika… Koronavirüs vaka ve ölüm sayılarına ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs tablosu Sağlık Bakanlığı tarafından her gün açıklanıyor.

Tabloya göre, son 24 saatte koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 240 oldu, vaka sayısı ise 29.397 oldu. Bugünkü yeni hasta sayısı da 4.893 . Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Bir süredir günlük hasta sayımız düşüşte. Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen sayısı yeni vaka sayısını geçti.” dedi.

16 ARALIK TÜRKİYE’NİN KORONAVİRÜS TABLOSU

Yeni vaka sayısı: 29.397

Yeni Vefat sayısı: 240

Bugünkü test sayısı: 205.397

Bugünkü iyileşen sayısı: 29.922

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI;

Bakan Koca, ”Bugün tespit edilen 4.893 hastamız var. Bir süredir günlük hasta sayımız düşüşte. Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen sayısı yeni vaka sayısını geçti. Aktif hasta sayımız uzun bir aradan sonra düşmüş oldu. Sevdiklerimizi tedbirle koruyalım.” dedi.