GündemMagazin

15 Yaşındaki Youtube Fenomeni Sadece 500 Kişide Görülen Hastalık Yüzünden Hayatını Kaybetti

Dünyaca ünlü Youtube fenomeni hayatını kaybetti. Ünlü Youtuber dünya üzerine sadece 500 kişide görülen filmlere konu olan Hutchinson-Gilford progeria hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Halk arasında Benjamin Button adı ile bilinen hastalığa sahip olan ünlü Youtube fenomeni yayınladığı videolar ile genç yaşlı herkesin sevgilisi olmayı başarmıştı.

Dünyaca ünlü Youtube fenomeni Adalia Rose Williams, çektiği videolar ile herkese ilham olmuş kendisi ve hastalığı hakkında milyonları bilgilendiren içerikler üretmişti. 15 yaşında hayata gözlerini yuman Youtube fenomenin ölüm haberini ailesi açıkladı. Ailesi tarafından Facebook platformu üzerinden yapılan açıklamada, “12 Ocak 2022, saat akşam 7’de Adalia Rose Williams bu dünyadan serbest bırakıldı. Sessizce geldi ve sessizce ayrıldı, ama hayatı bundan çok daha fazlasıydı. Milyonlarca insana dokundu ve onu tanıyan herkeste en büyük iz bıraktı.

Artık acı çekmiyor ve sevdiği tüm müziklerle dans ediyor. Bunun bizim gerçekliğimiz olmamasını dilerdim ama ne yazık ki öyle. Onu seven ve destekleyen herkese teşekkür etmek istiyoruz. Yıllarca onu sağlıklı tutmak için çalışan tüm doktorlarına ve hemşirelerine teşekkür ederiz. Aile şimdi bu büyük kaybın yasını özel olarak tutmak istiyor” ifadeleri kullanıldı.

Hastalık 8 Milyonda Bir Görülüyor

Ünlü Yotuberın ölüm haberini alan sevenleri ve takipçileri yasa boğuldu. Dünya üzerinde 8 Milyonda bir görülen ve şu anda sadece 500 kişide görülen Benjamin Button hastalığı olarak bilinen hastalığa sahip insanların ortalama yaşam süresi 13 yıl. Dünyaca ünlü Youtuber öldüğünde 15 yaşında.