Kamu

15 Temmuz’a kadar e-Devlet ile giriş yaparak kontrol edebilirsiniz: Reddetmeyenler onaylamış sayılacak!

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alınan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ile beraber vatandaşların isteyemedikleri mesajları almaların önüne geçilmesine karar verildi. Vatandaşlar işletmelerin kendilerine mesaj göndermelerini engellemek için izin isteklerini e-Devlet üzerinden iptal edebiliyorlar.

Yapılan açıklamalara göre ise 1 Haziran 2021’den itibaren vatandaşlar, 150.000 ve daha az sayıda onaylı iletişim adresine shaip işletmeleri görüntüleyebilecekler ve 15 Temmuz tarihine kadar e- Devlet üzerinden izin isteklerini reddedebilirler. Bu işlemi yapmayan vatandaşlar ise istekleri onaylamış sayılacaklar.

Konu hakkında yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yönetmelik gereğince 150.000 ve daha az sayıda onaylı iletişim adresine (telefon numarası ve eposta adresi sayısı toplamı) sahip olan işletmelerin bu izinleri İYS’ye kaydetmesi gereken son tarih 31 Mayıs 2021’dir. Bu tanıma uyan işletmeleri 1 Haziran 2021’den itibaren İYS ekranlarında görebilir ve bu onayları 1 Haziran 2021 – 15 Temmuz 2021 tarihleri arasında kontrol edebilirsiniz. Bu süreler içinde ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan onaylar geçerli sayılacaktır.

e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz

e-Devlet ile İleti Yönetim Sistemine (İYS)’e giriş yaparak; Kullanıcı profilinizi oluşturabilir, tüm iletişim izinlerinizi tek noktadan yönetebilirsiniz. Sisteme giriş yapmak isteyenlerin T.C. kimlik numaralarını ve e-Devlet şiflerini girmeleri gerekiyor.