Gündem

15 Temmuz sonrası kutlanacak: Çalışanlar 11 gün tatil mi yapacak?

Bu sene Kurban Bayramı Temmuz ayında kutlanacak. Bu nedenle seyahat planı yapan çalışanlar bayram tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyorlar. Son gelen bilgilere göre ise Turizmciler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birlikte 11 güne çıkarılmasını talebinde bulundular.

Corona virüsü pandemisinden etkilenen sektörler arasında Turizm bulunuyor. Bu nedenle turizmciler 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birlikte 11 güne çıkarılmasını talep ediyor. Ancak Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise Kurban Bayramı tatilinin uzatılması taleplerine üretimin kesintiye uğraması nedeniyle karşı çıktı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Yeniden ekonomik çarkını döndürebilmek için kepenklerini kaldıran üyelerimizi yeni bir uzun tatil süreciyle karşı karşıya bırakmak, ticaret hayatını, üretimi ve ihracatı sekteye uğratarak ülke ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesine sebebiyet verebilir.”

Kurban Bayramı ne zaman?

Bu sene Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı, Kurban Bayramı 2. Günü, 21 Temmuz Çarşamba, Kurban Bayramı 3. Günü 22 Temmuz Perşembe, Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma kutlanacak.