Gündem

15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz’da PTT, banka, hastane ve eczaneler açık mı?

Türkiye’de 4 sene önce FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin gerçekleştirildiği 15 Temmuz tarihi Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edildi. Bu kapsamda vatandaşlar tarafından internet sayfalarında, 15 Temmuz’un tatil olup olmadığı araştırılıyor. Peki, 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz’da PTT, banka, hastane ve eczaneler açık olacak mı?

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu nedenle her sene anma törenleri düzenleniyor. Bu kapsamda vatandaşlar tarafından internet sayfalarında, 15 Temmuz’un tatil olup olmadığı araştırılıyor.

15 Temmuz resmi tatil mi?

15 Temmuz 2016 tarihinde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Demokrasi ve Millî Birlik Günü adıyla 2017’de resmî tatil olarak ilan edildi.

15 Temmuz’da PTT, banka, hastane ve eczaneler açık olacak mı?

15 Temmuz’da hastaneler açık olacak ancak bazı doktorlar çalışmayacak. Hastanelerde nöbetleşe hizmet verilecek. Eczaneler de resmi tatil nedeniyle 15 Temmuz’da nöbetçi eczane esasına göre çalışacak.

Bunun yanı sıra PTT, banka ve noterler 15 Temmuz tarihinde faaliyet göstermeyecekler. Ancak büyük PTT’ler hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz programı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kamuoyuna yaptığı açıklama 15 Temmuz programını açıkladı. Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki şehitler anıtı ve Meclis’te anma programlarına katılacağız. Şehit ve gazi, gazi yakınlarımızın temsilcileriyle külliyedeki sergi salonunda biraraya geleceğiz. Akşam da millete sesleniş konuşmasıyla yaşadıklarımızı, kayıplarımızı bir kez daha yad etmiş olacağız.