Ekonomi

14 Ekim altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, cumhuriyet altın fiyatları!

Küresel piyasalarda altındaki değer kaybıyla dün 482 liraya gerileyen gram altın fiyatları bugün yükselişe geçti.

Tırmanışını gün boyu sürdüren Gram altın 485 liradan satılırken çeyrek altın 794 liradan el değiştiriyor. Saat 11:50 itibarıyla gram altın 485,30 liradan işlem görürken çeyrek altın 795 lira; Cumhuriyet altını ise 3 bin 163 lira.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,1 altında 482,3 liradan tamamlamıştı.

Altın, ABD canlandırma paketinde anlaşmaya varılamaması sonucu doların gücünü korumasına paralel olarak ivme kazanmada zorlandı ve dün 1,900 direnç seviyesinin altında kalmıştı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı bugün ise sınırlı da olsa yükselişte ve düne göre yüzde 0,4’lük artışla 1,899 dolar seviyesinde.

ONS ALTINDA DİRENÇ 1.902 DOLAR

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan bilgi notunda, altındaki fiyat hareketlerine yönelik şu değerlendirmeler yapıldı:

“Geçtiğimiz gün Johnson & Johnson’ın Covid-19 aşı deneyinin durdurulması artan virüs vakalarına ilişkin endişeleri artırmaya devam ederken, Dolar’daki değer kazanımlarının değerli metal üzerinde baskıları sürdürdüğü gözlenmişti. Bugün ise Covid-19 aşısı ve ABD’deki teşvik paketi görüşmelerine ilişkin belirsizliğin sürmesi risk iştahı azaltırken, Ons Altın’ın değer kazandığı gözleniyor. ABD’de açıklanacak olan üretici fiyat endeksi ve Fed konuşmaları öncesi
Dolar’ın birçok önemli para birimi karşısında güçlü duruşunu sürdürmesi değerli metalde yukarı yönlü hareketleri sınırlandıran unsur olarak karşımıza çıkmakta. Gün içerisinde Altın’a olan talebin devam etmesi durumunda 1902 – 1915 direnç seviyelerine doğru yükselişler takip edilebilir. Olası bir satış baskısı ile karşılaşılması durumunda ise 1888 – 1878 destek seviyeleri izlenebilir.