Ekonomi

131 yıllık dolmakalem markasının başarısındaki sırrı Geoffrey Parker anlattı

131 yıllık başarı hikâyesi

131 yıllık markanın başarısındaki sırrı anlatan Geoffrey Parker, “Daima daha iyi bir kalem yapılabilir felsefesini kendimize rehber edindik” ifadelerini kullandı. İngiltere’de 2 kez Kraliyet Arması ile ödüllendirilen Parker’ın 20. yüzyılın en bilinen ve en çok beğenilen dolmakalem üreticisi olduğunu belirten Geoffrey Parker, başarıya giden yolun başlangıcını şöyle anlattı: “Büyük büyük dedem Janesville Wisconsin’in kırsal bir yerinde doğmuş ve babası bahçıvanmış. Daha sonra kendi çiftliklerini işletmişler. Ancak 20 yaşına geldiğinde evi terk etmiş ve en büyük tutkusu olan seyahat etmeyi seçmiş. Bu sırada iş imkanı yüksek olduğu için telgrafçılık öğrenmiş. Demiryollarında işe girmesine rağmen istemediği bir yere tayin olmuş. Telgrafçılık öğrendiği okulu arayarak eğitmen olmak istemiş ve kabul edilmiş. Kazandığı ona yetmeyince bir kalem şirketinde satış elemanı olarak çalışmaya başlamış. Öğrencilerine de sık sık bu kalemlerden satıyormuş. Fakat sattığı kalemler akmaya başlayınca sorumluluk hissiyle onları tamir etmiş. Kalem onarma işinde ilerleyince ‘Neden kendi kusursuz kalemlerimi üretmiyorum?’ diye düşünerek henüz 25 yaşındayken Parker’ın temellerini atmış. Ancak bir düzinenin yarısı kadar kalem üretebilirken bir sigortacının 1.000 dolarlık yatırımı ile işlerini büyütmüş. Ve her zaman daha iyi kalem üretmek gayesi ile hareket etmiş.”

İnovasyonun değerine inandık

Parker, inovasyana ağırlık verdiklerini belirterek, şunları söyledi: Bir dolma kalem nedir, dolma kalem aslında çok basit bir kalem. Kontrollü bir şekilde mürekkebi kağıda akıtıyor. Ama burada şu çok önemli, o mürekkebi kağıda nasıl akıtıyor. Parker markasının yapmaya çalıştığı şey o ayarı çok doğru tutturmak. İnovasyonun değerine odaklandık. Bir kalemi daha iyi hale getirmek her zaman mümkün. Malzemenin kalitesi olsun, el işçiliği olsun, daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Teknik koşullar değiştirilir, yeni daha iyi bir kalem üretebilirsiniz. Dijital iletişimin en olumsuz yanı şahsi ve kişisel bir dokunuştan uzak olması. Kalem kullandığınız zaman, o kalemlerin size nasıl yardımcı olduğunu anlarsınız.”

Türk insanı için hediye çok önemli

Türkiye’ye geldikten sonra ve pek çok Türk ile tanıştıktan sonra çok farklı bir boyut fark ettim. Bu da bizim Türkiye’deki gelecekteki faaliyetlerimize dair pek çok işaret sunuyor. Bizim ürünlerimizin çoğu hediye olarak satılıyor. İnsanlar ya kendilerine ya da arkadaşlarına hediye alıyorlar ürünlerimizi. Bu da zaten Türkiye’de insanların nasıl bir hediye ahlakı olduğuna dair bize fikir veriyor. Yani Türk insanları için hediyeler önemli bir toplumsal değer manasına geliyor ve kültürün de önemli bir parçası. Eğer Türkiye’ye gelmeseydim böyle bir kültür olduğunun farkına varmazdım. Hediye, bizim işimizin büyük bir parçasını oluşturuyor.”

PARKER DOLMAKALEM MARKASI KİMİN? PARKER HAKKINDA BİLGİ.

1888 yılında “Daima daha iyi bir kalem yapılabilir” felsefesi ile kurulan PARKER kalem firması, 131 yıldan beri lüks yazım gereçleri kategorisine yaratıcılığı, stili ve eşsiz işçiliği ile öncülük etmektedir. Dünya çapında, kalemlerinde kullandığı yüksek kaliteli malzemeler ile tanınan PARKER, bu ününü üretim aşamasında uyguladığı titiz testler ve detaylara verdiği önem sayesinde tüm kalemlerine aktarmaktadır. 1962 yılında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve Galler Prensi Charles, PARKER markasını, tüketicilere yüksek standartlarda servis vermek için gösterdiği kararlılığı ve günümüze kadar sürdürdüğü mükemmeliyetçi yaklaşımı için iki ayrı Kraliyet Ruhsatı ile ödüllendirmiştir. Günümüzde PARKER, şirket kurucusunun vizyonuna bağlı kalarak, bugüne kadar inşa ettiği mükemmellik geçmişi ile uyumlu bir şekilde yenilikleri ve pazarı yeni baştan keşfetmeyi sürdürüyor.

Bir yanıt yazın