Gündem

13 yaşındaki kız çocuğu tecavüz edildikten sonra gözleri oyuldu ve dili kesildi! 

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde korkunç bir olay yaşandı. 13 yaşındaki kız çocuğu Lakhimpur Kheri bölgesinde tecavüze uğradıktan sonra gözleri oyularak boğuldu ve dili kesilmesinin ardından yüzlerce kişi  sosyal medyada tepki gösterdi. korkunç bir olay yaşandı. 13 yaşındaki kız çocuğu Lakhimpur Kheri bölgesinde tecavüze uğradıktan sonra gözleri oyularak boğuldu ve dili kesilmesinin ardından yüzlerce kişi  sosyal medyada tepki gösterdi.

Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde NDTV kanalındaki habere göre, 13 yaşındaki bir kız çocuğu tarlada ölü bir halde bulundu. 13 yaşındaki kızın babası ise kurbanın boğulduğunu, gözlerinin oyulduğunu ve dilinin kesildiğini iddia etti.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan polis, otopsi raporunda sadece tecavüz ve boğulma bulgularına rastlandığını kaydetti. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Kız çocuğunun, “dokunulmazlar” olarak nitelendirilen ülkedeki en alt sınıfı temsil eden “Dalit”lere mensup olduğu belirtiliyor.

Ülkedeki sosyal tabakalaşmanın bir formu olan kast sistemi her ne kadar anayasada yasaklanmış olsa da 1 milyar 353 milyonluk Hindistan’da nüfusun yüzde 65,97’si kırsal bölgelerde yaşıyor ve söz konusu bölgelerde bu gelenek sürdürülüyor.

Kast sisteminde neredeyse hiçbir hakka sahip olmayan Dalitler ise ülkede ayrımcılık, işkence, tecavüz ve keyfi tutuklamalara maruz kalabiliyor.

Dalitlerin nüfusunun ülkede 200 milyonun üzerinde olduğu sanılıyor.