Ekonomi

123 bin, 140 bin, 180 bin: Ziraat Bankası ev almak isteyenler için duyurdu!

Dar gelirli birçok vatandaş ev sahibi olmanın yollarını arıyor. Bu kapsamda bankaların konut satış listeleri araştırıyorlar. Ziraat Bankası yeni konut satış listesini gayrimenkul satış sayfasından yayınladı. Kamu bankasının listesinde 123 bin, 140 bin, 180 bin TL’ye 2+1 ve 3+1 evlerin satışının yapılacağı görüldü.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kamu ve özel bankalar ihale ile ev satışı gerçekleştiriyor. Ziraat Bankası teklife açık ilanlarını listeledi. Uygun fiyatlardan satışa çıkan banka ev sahibi olmak isteyenler için ihaleye katılımın yollarını açıkladı.

Ziraat Bankası konut satış listesine ulaşmak için tıklayınız. 

Ziraat Bankası ihale ile konut satış açıklamaları:

İHALEYE NASIL KATILABİLİRİM?

Gayrimenkullerimizin bir kısmı fiziki ihale yöntemiyle bir kısmı e-ihale yönetimiyle satılmaktadır. Fiziki ihale ile satışına devam edilen her gayrimenkul için belirlenen teminat tutarının verilmesinden sonra, internet sayfamızda yer alan teklif mektubu ile peşin/taksitli satış şartnamesinin doldurularak, en geç ihaleden bir gün öncesine kadar, kapalı zarf içinde ilgili ihale komisyonuna teslim edilmesi veya posta ile ulaştırılması gerekmektedir. Postadaki gecikmelerden Bankamız sorumlu değildir. E-ihale ile satışına devam edilenlerde, en yakın Ziraat Bankası Şubesi’ne başvurularak, taşınmazın muhammen bedelinin %6’sı tutarındaki teminatın yatırılması ve Şubemizde doldurulacak Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin her sayfasının imzalanması sonrasında cep telefonunuza gelen şifre ile https://esatis.ziraatbank.com.tr/ sitesine girerek teklifin verilmesi gerekmektedir.

BANKANIN KREDİ KOŞULLARINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Kredi talepleriniz için tüm şubelerimizden bilgi alabilirsiniz.

TAPU VE KADASTRO HARCINI KİM ÖDEYECEK?

Tapu devri sırasında tapu masrafları alıcı ve satıcı tarafından Harçlar Kanunu’na göre paylarına düşen miktarda ödenir. Tapu harcı, emlak rayiç değeri ile satış bedelinden yüksek olanı üzerinden hesaplanacaktır.