EkonomiGündem

11 haneli TC kimlik numaranızla hemen başvurun: Her aileye 600 TL ödeme yapılacak!

Destek ödemeleri devam ediyor. Devlet, dar gelirli ailelere para yardımı yapıyor. Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her ay 12 ay boyunca 450-600 TL arasında değişen miktarda para veriliyor. Söz konusu desteğe e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da başvurular gerçekleşebiliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

ÖDEME MİKTARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz” dedi.

12 AY BOYUNCA ÖDENECEK

Ödemeler 12 ay boyunca yapılacak. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli olarak hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek.

DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor.

4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanabilir. Hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil ediliyor.

Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunuyor.

Yani gelir tespitinde tüm unsurlar değerlendiriliyor.