Ege Haberleriİzmir Haberleri

11 Eylül’e kadar İzmir’de otobüsler böyle çalışacak: Vatandaşlara duyuruldu!

İzmir’de binlerce vatandaş şehir içi ulaşımda otobüs kullanıyor. Bu kapsamda vatandaşları ilgilendiren duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, 11 Eylül’e kadar İzmir’de otobüsler için belirlenen sefer saatleri değişti.

İzmir’de toplu taşıma kullanan vatandaşlar için ESHOT Genel Müdürlüğü duyuru yaptı. Söz konusu duyuruda, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ( 02 – 11 Eylül 2022 ) sebebi ile alınan önlemler açıklandı.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:


ESHOT’ta 94 Hatta 370 Ek Sefer

ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba Aktarma Merkezi ile Metro, Tramvay ve İZBAN bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden 94 yoğun hattı, toplam 370 adet ek seferle güçlendirdi. Araçların son sefer saatleri, 01.00 ile 02.00 arasında değişen saatlere uzatıldı. Ayrıca 24.00 – 06.00 saatleri arasında çalışan Baykuş hatları da (910 Gaziemir-Konak, 920 Çiğli-Konak, 930 Bornova-Konak, 940 Buca-Konak, 950 Balçova-Konak) hizmet vermeye devam edecek. Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyon için motorize ekipler görevlendirildi. Belirlenen hatlara ve sefer saatlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye, ESHOT internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

İzmir Metro açıkladı

İzmir Metro sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise, “Nostaljik Tramvayla fuar turları İEF boyunca her gün 18:00’den itibaren, 15 dakikada bir gerçekleşecek.” İfadelerini kullanıldı. Yapılan paylaşımda, “Boyoz ve Çiğdem isimli Tramvaylarımız ile geçmişe keyifli yolculuk için sizleri 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’na bekliyoruz.” Denildi.