Ekonomi

1000 TL sosyal yardım parası verilecek mi? Para yardımı kimlere veriliyor?

Geçen yıl 14 günlük sokağa çıkma yasağı kararı ardından ihtiyaç sahiplerine 1000’er lira sosyal yardım parası verildi. Yarın saat 19:00’da başlayacak olan 17 günlük sokağa çıkma yasağı kararı sonrasında ise Aile Bakanlığı’nca tekrar 1000 TL nakit yardımı yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Eğer 2021 yılı pandemi para yardımı yapılacaksa kimlere verilecek? Bin TL sosyal yardım başvuruları nasıl ve nereye yapılacak? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün ‘’29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararlarla ilgili yaptığı açıklamalarda geçen yıl olduğu gibi 1000 TL sosyal yardım yapılacağı veya ihtiyaç sahiplerine pandemiden dolayı herhangi bir nakit desteği verileceğini söylemedi ama Aile Bakanlığı 3. Faz sosyal yardım başvurularının devam ettiğini duyurdu… Muhalefet ise, tüm işsizlere Nisan, Mayıs ve Haziran ayları olmak üzere bu 3 aylık süreçte aylık 3 bin TL ödenmesinin yanı sıra, kamu bankalarına kredi borcu olanların taksit ödemelerinin faizsiz olarak 3 ay ertelenmesini talep etti.

1000 TL NAKİT SOSYAL YARDIM PARALARI KİMLERE VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı 1000 (Bin) TL 3. Faz ödemeleri için başvuruların devam ettiğini, başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını belirtti ama daha önce pandemiden dolayı 1000 lira para desteği alanlara verilmiyor. Eğer daha önce bu yardımdan faydalanmışsanız ihtiyaç sahibi olmanıza rağmen yine başvuru yapamıyorsunuz. Eğer hiç 1000 TL para yardımı almamışsanız bile, bulunduğu il-ilçe Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıf şubelerinde kayıtlı, düzenli sosyal yardım alanların haricinde iseniz yine alamıyorsunuz. Yardım alabilmek için öncelikli olarak bulunduğunuz SYDV şubesine başvuru yapmanız ve yardım talebinizin kabul edilmiş olması gerekmektedir. Bunların dışında kimseye herhangi bir sosyal yardım parası verilmemektedir.
Muhalefet bu konuyu meclis gündemine getirdi.

Tüm işsizlere Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 3 bin TL Nakit Desteği açıklaması

Tüm ülkelerde sosyal destek verilmeden tam kapamalı sokağa çıkma yasağı kararı verilmediğine dikkat çeken muhalefet ‘’vatandaş taş mı yesin’’ dedi. Başta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok belediye bu 17 günlük yasakta kendi imkanları ile vatandaşlara nakit yardımı, fatura yardımı, gıda yardımı gibi yardımlar yaparken devletin zorunlu kıldığı bu süreçte en azından zaruri ihtiyaçlar için vatandaşlara yardım yapmaması tepkilere neden oluyor.