Yaşam

10 sene önce kör olmasına sebep olan amcasını öldürdü

Diyarbakır’da 10 sene önce kendisini silahla yaralayarak kısmen görme yetisini kaybetmesine sebep olan amcasını sokak ortasında bıçaklayıp öldüren Mehmet K. isimli kişi tutuklandı.

Yeğeni Mehmet K.’yi 10 sene önce silahla yaralayıp, görme yetisini büyük bir ölçüde kaybetmesine sebep olan Ali K., koronavirüs tedbirleri dahilinde cezaevinden izinli çıktı.

Amcasının sokakta yürüdüğünü gören Mehmet K., Ali K.’yi bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ali K., sağlık görevlilerince ambulansla ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kıyafetler ve bıçak bulundu

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın sonrasında kaçan Mehmet K.’nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, kamera kayıtlarını inceledi ve çevredekilerin ifadesine başvurdu. Kısa sürede cinayet şüphelisinin Mehmet K. olduğu tespit edildi. Ekipler, olaydan 1,5 saat sonra Mehmet K.’nin, ağabeyi Sami K.’ye ait otomobille bölgeden ayrıldığını belirledi. Olay sonrası çalıştığı kuruma gidip, işbaşı yaptığı ve kıyafetlerini değiştirdiği saptanan Mehmet K., gözaltına aldı. Evinde yapılan aramada ise olayda kullanılan bıçağın yanı sıra Mehmet K.’nin giydiği kıyafetler ıslak bulundu.

İtirafta bulundu

Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanan Mehmet K., emniyetteki ifadesinde, 10 yıl önce amcası Ali K. tarafından silahla yaralandığını söyledi. Ali K.’nin ise 10 sene önce karıştığı olay sonrası ‘kasten yaralama’ suçuyla 24 yıl ceza aldığı, haziran ayında izinli olarak cezaevinden çıktığı belirlendi. Suçunu itiraf eden Mehmet K., ağabeyi Sami K.’nin aracını olay sonrası aldığını ve bölgeden ayrıldığını aktardı. Ekipler, bunun sonrasında çalışmalarını genişleterek ağabey Sami K.’yi de gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin sonrasında Mehmet K. ve ağabeyi Sami K., sevk edildiği adliyede çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklandı.