EkonomiGündem

1 Ocak tarihinden itibaren büyük zam kararı: Milyonlarca vatandaş üzülecek!

Yeni yıla az bir süre kala zam haberleri peş peşe geliyor. Bir zam haberi daha geldi. Yüzde 60 zam kararı alındı. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yüzde 70 zam uygulanacak. Zamlı tarifeyle ilgili detaylar da belli oldu. Zam kararına göre, 1 saatlik ücret 17,50 TL’den 28 liraya yükseldi.

İSPARK otopark ücretlerine zam kararı alındı. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren İSPARK otopark ücretlerine yüzde 60 zam geliyor. İBB yönetimi İSPARK otopark ücretlerine yüzde 100 zam istedi. Ancak zam teklifi revize edilerek yüzde 60 zam yapılmasına karar kılındı. Söz konusu zam kararı 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak.

17,50 TL’DEN 28 LİRAYA YÜKSELDİ

Bu kapsamda kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklarda, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye’de araçlar için 1 saate kadar olan ücret 17,50 liradan 28 liraya yükseltildi. Aynı ilçelerde yol kenarı otoparklarında da araçlar için 1 saate kadar olan ücret 18 liradan 28 liraya çıkarıldı.

KAPALI OTOPARKLARDA SAAT ÜCRETİ DE ZAMLANDI

Kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile yol kenarı otoparklarında Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde 12,50 lira olan 1 saatlik park ücreti 20 liraya yükseltildi.

ZAM KARARI 1 OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

İSPARK taksi duraklarında ise taksilerin giriş çıkışları 5,50 liradan 8 liraya, 1 gün beklemesi ise 21 liradan 33 liraya çıkarıldı. Tarife, 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak.