Gündem

1 Nisan’da başlıyor: Sadece kimlik yeterli olacak!

Türkiye’de yaşayan herkesi sevindiren bir açıklama yaptı. Bakü Büyükelçiliği “Türkiye Ile Azerbaycan Cumhuriyetleri Vatandaşlarının Karşılıklı Ziyaretlerinde Kimlikle Seyahat İmkanı Tanıyan Protokolün 1 Nisan 2021 Tarihi İtibariyle Yürürlüğe Girmesi Hk” başlığı ile duyuruda bulundu. Buna göre, 1 Nisan tarihinden itibaren iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabilecekler.

Türkiye vatandaşları artık Azerbaycan’a sadece kimlikleri ile gidebilecekler. Konu hakkında açıklamada bulunan

Baki Büyükelçiliği şu ifadeleri kullandı:

10 Aralık 2020 tarihinde Bakü’de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kimlikle Seyahat Protokolü’nün iç onay süreci her iki ülke bakımından sonuçlanmıştır. Sözkonusu Protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir.

Böylelikle, iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.

Can Azerbaycan’la 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki “iki devlet, tek millet” söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir.

Türkiye’den vizesiz pasaportsuz gidilen diğer ülkeler

Moldova
90 gün vizesiz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)
30 gün vizesiz.
Gürcistan
1 yıl vizesiz.
Azerbaycan
10 Aralık tarihinde imzaladığı bu protokol ile de iki ülke vatandaşları sadece kimlik kartı ibraz etmek suretiyle Türkiye ve Azerbaycan’a gidebileceklerdir.

Odessa
Ukrayna’nın Karadeniz kıyısı kenti Odessa vizesiz hatta pasaportsuz dahi gidebilecek tatil bölgelerinden biri.
Ukrayna
180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.