BilimTeknoloji

1 milyar Facebook kullanıcısını ilgilendiriyor: Tamamı silinecek!

Son dönemlerde sıkça yaşanan skandallarla gündem olan Facebook ‘toplumsal endişe’ nedeniyle yeni bir adım atmaya daha hazırlanıyor.

WhatsApp, Facebook ve Instagram çatısı altında yer alan yeni adıyla Meta’nın Yapay Zekadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jerome Pesenti, yazdığı bir blog yazısında Facebook’un yüz tanıma sistemini kapatacaklarını kaydetti.

1 milyarın üzerinde kullanıcının verileri silinecek

Yüz tanıma ayarını açan kişilerin artık videolarda ve fotoğraflarda otomatik olarak tanımlanamayacağını kaydeden Pesenti, bir milyarın üzerinde kullanıcının yüz tanıma verilerinin silineceğini ifade etti.

“Toplumun artan endişeleri…”

Pesenti, “Düzenleyicilerin özellikle henüz net kurallar sağlamaması sebebiyle artış gösteren toplumsal endişelere karşı yüz tanıma maksadıyla olumlu kullanım durumlarını tartmamız gerekli.” dedi.

Yüz tanıma teknolojisini halihazırda güçlü bir araç olarak gördüklerinin altını çizen Pesenti, bu teknolojiler üzerinde çalışmayı sürdürebilecekleri bilgisini paylaştı.

Pesenti, yüz tanıma teknolojisinin toplumdaki yerine ilişkin pek çok endişe olduğuna işaret ederek, düzenleyicilerin halihazırda kullanımını yöneten net bir kurallar dizisi sağlama sürecinde olduğunu ve söz konusu belirsizlikten dolayı yüz tanıma kullanımının bir dizi kullanım durumuyla sınırlandırılmasının uygun olduğuna inandıklarını ifade etti.