Gündem

1 Haziran’da değişiyor: Elektrik faturaları için başvuru yapılması gerekiyor!

Elektrik abonesi olan herkesi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, 1 Haziran’da enerji sektöründe ‘yeşil’ dönem başlıyor. Tüketiciler bu tarihten sonra yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş enerjiyi kullanmayı seçebilecek. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre ise yeşil enerji belli bir vade sonra fiyatlara pozitif olarak yansıyacak. Yeşil enerji kıllanmak isteyen vatandaşların ise başvuruda bulunması gerekiyor.

1 Haziran tarihinden sonra elektrikte yeni dönem başlıyor. Son yapılan düzenlemeler ile beraber vatandaşlar yeşil enerji tarifesine geçebilecekler. Yeşil enerjiye geçmek isteyen vatandaşlar, elektrik tedarik şirketlerine başvuruda bulunacaklar. Ayrıca sıra, ticarethane, tarım ve sanayi işletmeleri de yeşil tarifeye geçen firmaların Yeşil Mutabakat kurallarını işletmeye başlayan Avrupa’ya ihracatta rekabette öne çıkması bekleniyor.

Faturalarda özel işaret yer alacak

Yeşil enerjiye geçen vatandaşların elektrik faturalarında, söz konusu enerjinin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işaret yer alacak.

Ayrıca son yapılan düzenlemeler ile birlikte 1 Ocak-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında tüketicilerin gerçekleştirdikleri tüketimleri sebebiyle itfa edilecek YEK-G belgeleri, tedarikçiler tarafından DUY kapsamındaki 2021 yılı Mayıs ayı nihai uzlaştırma bildiriminin yayımlanma tarihinden itibaren itfa bildirimine konu edilebilecek.