EkonomiGündem

1 Aralık’tan itibaren trafiğe çıkan vatandaşlara duyuru: 1152 TL ceza ödeyeceksiniz!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 1 Aralık’tan itibaren zorunlu oluyor. Kurallara uymayanlar 1152 TL para cezası ödeyecek. 1 Aralık’tan itibaren tüm illerde geçerli olacak olan uygulama Bolu’da 15 Kasım’da başladı.

Trafiğe çıkan sürücülere bir haber geldi. 1 Aralık’tan itibaren zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. 1 Aralık’tan itibaren tüm illerde zorunlu kış lastiği takılması zorunlu olacak. Kış lastiği takması zorunlu olan araçların uygulamamaya uymaması halinde 1152 TL ceza ödeyeceği biliniyor.

BİR İLDE DENETİMLER BAŞLADI

Zorunlu kış lastiği uygulaması ile ilgili bir gelişme yaşandı. 1 Aralık’tan itibaren tüm illerde geçerli olacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım itibariyle Bolu’da başladı. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik 15 Nisan’a kadar sürecek olan kış zorunlu kış lastiği uygulaması için ekipler denetime çıktı. Araçları tek tek durduran ekipler kış lastiği olmayan araç sürücülerini uyarırken, 1152 TL para cezası olduğunu hatırlattı.

15 KASIM’DA BAŞLADI

Bolu’da kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla 15 Nisan 2023 tarihine kadar sürecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başladı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği takmamanın cezasının ne kadar olduğu merak ediliyor. Zorunluluk kapsamında uygulamaya uymayan araç sahiplerine 1152 TL’lik ceza kesiliyor.