Ekonomi

1.500 TL, 2.500 TL ve 15 bin TL tutarlarında nakdi destek ödemesi yapılıyor! Başvuru kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak!

Koronavirüs salgınında ekonomik anlamda olumsuz etkilenenler için devlet pandemi desteklerini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 1.500 TL, 2.500 TL ve 15 bin TL tutarlında çeşitli nakdi destek ödemesi yapılıyor. Peki, başvurular nasıl olacak?

Devletten vatandaşlara ekonomik anlamda 3 kredi paketi ile destek veriliyor. 1.500 TL, 2.500 TL ve 15 bin TL seçenekli kredi paketleri ile ilk aşamada 2,1 milyon aileye destek verilmesi bekleniyor. Verilecek olan destekler için başvuruların E-Devlet üzerinden yapılacağı kaydedildi.

DESTEK BAŞVURULARI E-DEVLET’TEN

Başvuruda bulunmak isteyenler için destek başvurularının E-Devlet üzerinden yapılacağı kaydedildi. Aynı zamanda vatandaşların bu destekte yararlanması adına sosyal mesafeyi korumak için başvurular E-Devlet üzerinden yapılacak. İlk aşamada 2,1 milyon aileye verilecek olan desteğin ileriki zamanlarda 4,1 milyon aileye ulaşması bekleniyor.

DİĞER DESTEKLER DE GELİYOR

Devlet vatandaşların ekonomik anlamda rahatlaması için destek paketlerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni destek paketleri ile toplam da 7 milyarın üzerinde ödeme yapılması beklenirken, ödemelerin 3 ay geri ödemesiz ve düşük faizlerle yapılacağı ifade edildi.

ÖDEMELERDE AKSAMA OLMAYACAK

Verilecek olan bu desteklerde, vatandaşlar herhangi bir aksama olup olmayacağını merak ederken, salgın sürecine göre ödemelerde herhangi bir aksama olmayacağı ve vatandaşların mağdur edilmeyeceği belirtildi.

ZAM GELECEK

Aynı zamanda yetkililer yaptıkları açıklamasında enflasyonun artmasıyla birlikte devlet desteklerine de aynı oranda zam gelesinin yüksek ihtimal olduğunun altını çizdi.