EkonomiGündem

1-2 çocuklu aileler için duyuruldu: Karşılığı olmadan para alacaksınız! Ödeme miktarı belli oldu

Devletin verdiği destekler devam ediyor. Birçok destek ödemesiyle ilgili duyurular yapılırken, bir destek müjdesi daha geldi. Bu desteklerden biri de çocuk sahibi olan ailelere oldu. Anaokuluna giden çocuğu olan ailelere para yardımı yapılacak. Söz konusu para yardımı ailedeki çocuk sayısına göre değişiyor.

Çocuk sahibi ailelere maddi yardım yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuğu anaokuluna başlayan ailelere para yardımı yapılacağını duyurmuştu. Söz konusu destekten yararlanmak isteyenlerin çocuklarını okula kaydettirmeleri yeterli olacak.

ANAOKULU DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Bakan Yanık, merak edilen anaokulu destek ödemeleriyle ilgili geçtiğimiz günlerde ”İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na yapacağız” dedi.

ÇOCUK SAYISINA GÖRE ÖDEME MİKTARI DEĞİŞİYOR

Çocuk destek paketi kapsamında yardım yapılıyor. Hanedeki çocuk sayısına göre değişen miktarda aylık 350 ile 650 TL aralığında destek verilecek. Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi.

ANAOKULU DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Çocuk desteği başvurularının nereden ve nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Çocuk destek bileşeni yardımı başvuruları e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacak.