24 Mayıs 2014 Cumartesi 14:18
Facebook'ta gizlilik ayarlarında radikal değişiklik
Sosyal medya devi Facebook 'un sıkça kullanıcıların şikayetine maruz kalmasına neden olan Gizlilik Ayarları yine değişti. Ancak bu değişiklik kullanıcıların genel anlamda eleştirilerinin neticesinde yapılan olumlu değişiklikler...
İlk etapta uzun süredir Facebook'a yeni üye olanlar herhangi bir şey paylaştıklarında 'Public' yani 'Herkese Açık' formatında içerikler yayınlanıyordu. Yani ayarları kendiniz değiştirmezseniz mecburen her paylaştığınız içeriği herkesle paylaşmak durumundaydınız. Özellikle Facebook'a yeni kaydolan üyelerin ayarlardan bihaber olması ve herkese açık paylaşımlarda bulunduğunun farkın varmaması Facebook'u eleştiri oklarının hedefi haline getirmişti.
Son yapılan düzenlemeyle bu ayar değiştirildi. Artık yeni üyelerin paylaşımları otomatik olarak 'Friends' yani 'Arkadaşlar' seçili halde paylaşılıyor.
Gizlilik ayarlarındaki bir diğer değişiklik ise kullanıcıların paylaşırken daha dikkatli olmalarını sağlıyor. Örneğin bir içerik paylaşmaya çalıştığınızda ekrana gelen uyarı penceresi, size bu paylaşımı kimler görsün istiyorsunuz sorusunu yöneltiyor. Burada kazara herkese paylaşımda bulunma riski ortadan kalkmış oluyor.
Bu özelliğin çok yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Facebook'ta paylaşımda bulunurken artık bu göreceksiniz

Son Güncelleme: 18.02.2015 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat!.. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.