EkonomiGenel

Turizm sezonu için hazırlıklar başladı! Yeni karar dönemi turizme ışık tuttu!

Tatil beldelerinde oteller hazırlıklara başladı! Esnemeye gidilen kısıtlamalar sonrasın turizmde büyük hareketlilik bekleniyor!

1 Mart tarihinde açıklanan yeni normale geçiş dönemi kararlar sonrasında turizm sezonunda hareketlilik heycanı başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçektirilen toplantı sonrasında açıklanan kısıtlamalardaki esneme vatandaşın yüzünü güldürdü. Koronavirüs salgını vaka  sayılarında düşüş olan illerde yapılan kısıtlama esnemeleri ilerideki günlere umut oldu. Mayıs ayına yönelik turizm sezonu hazırlık çalışmaları bununla birlikte esnafa da derin bir nefes aldırdı.

2021 turizm sezonu
2021 turizm sezonu için hazırlıklar başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçirdiğimiz uzun süreç sonrasında uygulanan esneme kuralları yaklaşan sıcak iklim için tatilcileri sevindirdi. Öncelikli olarak yarı kapasite kuralları göz önünde bulundurularak açılacağı planlanan tatil belderi çalışmalara başladı. Usule uygun hazırlıklar çerçevesinde yapılan hazırlıklar yarı kapasite kuralalları çerçevesinde yeni düzen tatil konforu sağlamayı hedefliyor.

Turizm sezonu için mavi bayraklı plajlarda yaz hazırlıkları başladı

Tam bir tarih belirlenmemesiyle birlikte sezonun Mayıs sonuna kadar açılması öngörülüyor. Öncelikli olarak mavi bayraklı plajlarda hummalı bir temizlik ile başlanan hazırlıklarda belediyeler titizlikle çalışıyor. Vaka oranlarının gidişatı doğrultusunda yenilenmesi bilinen kurallarıın turizmin önünü açacağı söz konusu.

"<yoastmark

Ege ve Akdeniz’e turist akını beklentisi yüksek!

Kabine toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda, bir çok sektörde canlılığın yaşanması planlanıyor. Bunların başında ise yaz mevsiminin yaklaşması ile turizm sezonu geliyor. Salgın öncesinde her sezon Ege ve Akdeniz’de yaşanan turist yoğunluğu, yeni karalar sonrasında beklentiyi arttırdı.

Salgının getirisi olarak bir seneyi aşkın bir süreçte öncelikle esnafa zor bir dönem yaşatan karantina ve kısıtlamalar dönemi, yerini rahatlama dönemine geçişe bıraktı. Kafe, restorant ve oteller dahil olmak üzere tatil beldeleri de kepenkleri kapatmıştı. Kış dönemi oldukça zayıf geçen turizm sezonu sonrasında bir çok tatil beldesi zarara uğradı. Ancak yaklaşan sıcak iklim mevsimiyle birlikte gelen yeri karar esneme dönemi, yazlıkçıları ve yaz sezonu turizmini umutlandırdı.

Ege ve Akdenizde yaz sezonu hazırlıkları başladı
Ege ve Akdenizde yaz sezonu hazırlıkları başladı.

Öncelikle tatil beldelerinin kumsallarında yapılan temizlik sonrasında ise plajlara yerleştirilecek yarı kapasiteli şezlong uygulamaları düzenleniyor. Bununla birlikte saat kısıtlaması kampamında gerçekleştirilen yeni düzen turizm sezonu uygulamaları da oldukça titizlikle sürüyor.