EkonomiGündem

Ankara’da yaşayan yüzlerce kişiye duyuru: Karşılıksız 2150 TL para verilecek!

Ankara’da yaşayanlara duyuru yapıldı. Ankara’da dar gelirli ailelere doğalgaz yardımı yapılıyor. Başvuru yapan ve başvurusu onaylanan vatandaşlar doğalgaz yardımından yararlanabiliyor. Hak sahipleri ise mart ayı doğalgaz yardımlarının ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine doğalgaz yardımında bulunuyor. Belediye, 16 Kasım tarihinden itibaren doğalgaz yardımı kapsamında destek ödemeleri yapıyordu. Buna göre, hak sahiplerine aylık 500 TL toplamda 2150 TL doğalgaz desteği sağlanıyor. Peki, Ankara Büyükşehir doğalgaz yardımı mart ayı ne zaman yatacak?

ANKARA DOĞALGAZ YARDIMI YATACAK MI?

Kış aylarında ödemesi planlanan doğalgaz yardımı ödemeleri 16 Kasım’da başladı. Aylık olarak sosyal yardım kartlarına nakit olarak yüklenen ödemelerin mart ayı içinde yatıp yatmayacağı sorgulanıyor.

Doğalgaz yardımı ödemeleri Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat aylarından tüm başvurusu onaylanan kişilerin kartlarına yatırılacak.

Aile e Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara 900 TL ile 2.500 TL arasında verilen doğalgaz tüketim desteği Eylül ayı itibari ile başvuruların başladığı doğalgaz tükettim desteği yılda iki defa verilecektir.

6 aylık kış dönemini kapsayan doğalgaz tüketim desteği ödemleri Mart Ekim ayında ödenmesi planlanmaktadır.